lauantai 2. syyskuuta 2023

VARJONYRKKEILYÄ HARRIN KEHÄKULMASTA/68

 

Illalla Göteborgin messuhallissa ilmassa oli tunnelmaa ja sähköä jokaisen istumapaikan ollessa myyty. 5000 ihmisen odotellessa ottelujen alkamista. Minulla oli jälleen illan ensimmäinen ottelu nuorimpana ja kokemattomimpana ammattinyrkkeilijänä. JAQUES CHICHE, 27-vuotias, 25 ottelua, viimeksi ottelu MARCEL CERDAN junioria vastaan 8. erää, pistehäviö, jaksaa varmaan kuusi erää helposti -  on kokemusta - täytyy ottaa alku rauhallisesti ja tarkasti. Tänään on voitettava... Ajatukset sinkoilivat kuin tulipallot päässäni, poskiani kuumotti, hiki valui noroina kainaloistani ja niskastani, kun verryttelin kohti kehää aivan täyden messuhallin lävitse. Olin keskittynyt - kireä - jännittynyt - pelokas - viides ottelu - kuusi erää - jaksaisinko, jos vastustaja pitää koko ajan vauhtia?

Ilta täynnä maailman huippuja - on voitettava - Yleisö ottaa minut hienosti vastaan ja tunnen olevani "kotikehässä". Seisomme keskellä kehää välissämme kehätuomari joka kehottaa meitä nyrkkeilemään sääntöjen mukaisesti, tarkistaa, että kummallakaan ei ole "hevosenkenkää hanskoissaan" ja että kummallakin on alasuojat. Tuijotan vastustajaani ilmeettömästi. Hän iskee silmää... Kehätuomari lähettää meidät takaisin omiin nurkkauksiimme ja gongi soi. Ensimmäinen erä. Vasen, vasen, jälleen tuttu alku...3...4...5... vasenta suoraani ranskalaisen kasvoihin ja ottelun henki selviää. CHICHEN ainoa mahdollisuus on hyökätä, yrittää väsyttää minut... tyrmätä minut, sillä olen nopeampi, ulottuvampi... Vasen, vasen, pommitan hänen päähänsä vasemmalla suorallani. Liikun, tanssin, en jää hetkeksikään paikalle. 

Ranskalainen yrittää koko ajan lähennellä koettaen vasemmalla koukulla tavoittaa poskipäätäni. Vasen, vasen... Vihlova kipu kulkee kädestäni kyynärpäähäni.... Vasen, vasen... Tunnen kipua... Saakeli, se on se vanha vamma taas... Gongi soi. Erä päättyy. Faija on innoissaan. "Loistavaa Harri, jatka samalla tavalla... vasen, vasen ja oikea perään. Yksi erä vielä, niin se on kypsä poika. Liiku, väistä... Älä jää sen iskujen alle", huutaa faija vielä minun painuessa toiseen erään. Ranskalainenkin on saanut ohjeet, sillä hän hyökkää heti aktiivisesti lyöden pitkiä heilahduslyöntejä molemmin käsin, jotka tavoittavat kasvoni. Liikun... vasen, vasen... käteen koskee niin pirusti... CHICHEN heilahduslyönnit.. ohi... vasen vihloo... vaikea puristaa kättä nyrkkiin.... CHICHE hyökkää... Lyön vasen-oikea yhdistelmän vastaan... Ranskalaisen pää heilahtaa... Uudelleen perään vasen.. oikea ja osuu... Vasen, vasen... kipua...Vasen, oikea... Ranskalainen horjahtaa pahasti. Gongi soi. Se oli lähellä. Toinen erä ohitse. Neljä jäljellä. Erätauolla faija antaa ohjeitaan: "Nyt Harri, keskity oikeaan. Lyö vasen, vasen ja oikea sen hyökätessä. Keskity".

Kolmas erä. Liikun väistellen. Annan CHICHEN hyökätä... vasen, vasen...Liikun taas taaksepäin, sillä lyöntien jälkeen kestää vähän aikaa saada käsi nyrkkiin. Vasen, oikea... osuu...vasen, vasen, oikea... osuu...Vasen, vasen, oikea.. osuu. CHICHE yrittää hyökätä. Lyön oikean suorani vastaan koko vartalon paino takanani, hypähdän taaksepäin valmiina väistämään ja vastaiskuun, mutta sitä ei enää tarvita, sillä ranskainen on pudonnut kanveesille... Kehätuomari aloittaa luvunlaskunsa. CHICHE on konttausasennossa, mutta ei pysty nousemaan ylös. Aikaa oli kulunut 1 minuuttia 31 sekuntia, kun viides ammattilaisotteluni yllättäen ratkesi edukseni kolmannessa erässä. Pukuhuoneessa hanskoja pois otettaessa oli vasempani turvonnut kuin taikina ja niin arka, ettei sietänyt mitään kosketusta. Hautomishommat taas edessä. No, ei se mitään. Pääasia, että peli jatkuu.... Ja meno ylöspäin ja tähtiin jatkui lehtiarvosteluissa: "Piitulaisen vasen nukutti Chichen jo kolmannessa erässä", "Piitulainen tyrmäsi jo kolmannessa erässä", "Piitulainen tyrmäsi kolmannessa erässä, oikea suora kaatoi ranskalaisen", "Piitulainen, Liston ja Högberg tyrmäsivät Göteborgin ammattilaisillassa", "Harri on loistava".



 
 
Ruotsalaislehti DAGENS NYHETER otsikoi "ELEGANT PIITULAINEN" ja lehdessä oli iso kuva, jossa kättelemme LISTONIN kanssa, ja tekstissä todettiin minun jatkavan nopeasti uraani eteenpäin, vaikka vasta edellisen vuoden marraskuussa aloitin, ja olevan jo erittäin suosittu täällä Ruotsissa ja varsinkin Göteborgissa. Ja samaan tapaan kirjoittivat Göteborgin ja muutkin ruotsalaislehdet ja kuvissa ranskalainen oli edessäni kontallaan, Mentiin kovaa... ja seuraava ottelu sovittiinkin käytäväksi kuukauden päästä Tukholmassa 28.4.1967 Johanneshovin jäähallissa, jossa viisi kuukautta aiemmin aloitin ammattinyrkkeilijänä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti