perjantai 1. syyskuuta 2023

VARJONYRKKEILYÄ HARRIN KEHÄKULMASTA/52

 

   Harjoittelin kovasti, kädet taas pahasti rikkinäisinä, illat hautoen käsiäni ämpärissä ja ajatukset tulevissa. Tule nyt tieto! Ja sitten vihdoin tuli sähke. Ottelu Johanneshovissa Tukholmassa 11.11.1966 vastustajana ruotsalainen myös ammattilaisuransa aloittava "vanha tuttuni" ROLF RISBERG. Myös UPIN tietotoimiston kautta tuli vahvistus asialle ja silloin häly alkoi! Ilta-Sanomat julkaisi etusivun uutisen "PIITULAINEN INGON LEIPIIN" ja muut lehdet jatkoivat kertoen minun riisuvan paitani. Aikakausilehdet tekivät juttuja ammattilaiseksi siirtymisestä. Juttuja ja tarinoita tuntui nyt riittävän vähän joka päivälle.



Ottelupäivä lähenee lähenemistään. Seuraava viesti Ruotsista viikkoa ennen kilpailua kertoo vastustajani vaihtuneen ranskalaiseen mustaan PIERRE THOMIASIIN RISBERGIN kieltäydyttyä viime tingassa ammattilaisurasta. PIERRE THOMIASILLA oli yksi ammattilaisottelu ennestään ja hän oli 23-vuotias. Se että vastustajani vaihtui näin yht`äkkiä minulle tuntemattomaan kaveriin tietysti hiukan nosti jännitystä mielessäni.


Lentolippujen Ruotsiin ilmoitettiin Finnairissa olevan noudettavissa. Lähtöpäivänä 10.11.1966 aamuna PIITULAISEN perheessä vallitsi kotona Lauttasaaressa kuumeinen lähtövalmistelujen touhu. Myös äitini lähti mukaan Tukholmaan, sillä halusin hänen ehdottomasti olevan katsomassa poikansa ensimmäistä askelta kohti rikkauksia ja kunniaa. Lento Tukholmaan oli tavanomaisen nautittava. Olen aina nauttinut lentomatkoista ja kupillisesta kahvia pilvien yläpuolella kirkkaassa auringonpaisteessa. Saavuimme Tukholmaan Arlandan lentokentälle johonkin aikaan aamupäivällä. Vastassa oli joku BERTIL KNUTSSONIN palveluksessa oleva kaveri, joka toivotti koko perheen tervetulleeksi Tukholmaan. Matkalla Arlandasta Tukholmaan tämä kaveri kertoi Johanneshovin jäähallin olevan jo nyt loppuunmyyty 15000 ihmiselle! Siinä on jo fiilinkiä nyrkkeillä ensimmäinen ammattilaisottelunsa tällaisen yleisön edessä. Eikä haitannut yhtään, vaikkei yleisömäärä ollut tulossa sinne minun takiani vaan ruotsalaisen kohunyrkkeilijän BOSSE HÖGBERGIN takia, joka ottelisi Euroopan mestaruudesta Italian SANDRO MAZZINGHIA vastaan 15 erää.....






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti