perjantai 1. syyskuuta 2023

VARJONYRKKEILYÄ HARRIN KEHÄKULMASTA/42

Spandau on hyvin kaunis ja viihtyisä kaupunginosa Länsi-Berliinissä. Ihmiset ovat siellä hymyileviä ja iloisia. Kun meni esimerkiksi syömään päivällä jonnekin ruokapaikkaan, niin jo ovelta piti huikata tervehdys sisällä istuville, jotka välittömästi vastasivat tervehdykseen ja joku tarjosi heti paikkaa pöydässään. Tämä tietysti aluksi oli melkoisen hämmentävää, näin sydämellinen kanssakäyminen, mutta äkkiä siihen tottui ja aina vain sydämellisiä ihmisiä löytyi, mutta se onkia taas toinen asia.. Mutta nyt takaisin nyrkkeilyyn. Kilpailuissa oli mukana myös itävaltalaisia ja englantilaisia, joten kansainvälinen loistava tunnelma vallitsi. Kun myös järjestävän seuran, Spandaun nyrkkeilyklubin, johtomiehet ja toimihenkilöt olivat valtavan huomaavaisia sekä vieraanvaraisia tutustuttaen meidät perheisiinsä ja koteihinsa säilyvät nämä päivät Länsi-Berliinin Spandaussa todella ikimuistettavissa sydämessäni.







Otteluiltana 18.1.1966 vastustajani oli nimeltään HORST EDNER, jonka lempinimi KO MATADOR ennusti kaverin olevan ilmaisesti jonkinlainen tyrmääjä, sillä lyhennys KO on yhtä kuin KNOCK OUT, mikä tarkoittaa nyrkkeilykielellä tyrmäystä. Tietenkin etukäteen luettuani mainoksista tällaisesta  lempinimestä vastanpohjassani taas hiukan kutitteli odotus siitä, "mitähän kaveri on syönyt"? Illalla kehään astuessani ja ensi kertaa vastustajan nähdessäni, osoittautui hän minua päätä lyhyemmäksi, vantteraksi, vanhannäköiseksi (29 vuotta), viiksekkääksi kaveriksi, joka ei kyllä yrityksistään huolimatta "ylettynyt" minuun, ja voitin helposti kolmieräisen ottelun pistein.




               VEKA SILLANTAKA kehäkulmassani avustamassa ja pyyhettä heiluttamassa.

 
            Illalla oli super hieno banketti Spandaun boxingklubin järjestämänä ja kuvassa oikealla     legendaariset DIETERIN veljekset juttelevat kanssani. Keskellä HeNy:n RAIMO OIKARI, vieressä   matkanjohtajamme, avustajamme ja koko matkan järjestänyt VEKA SILLANTAKA sekä hänen   vieressään Tampereen TVS:n LAURI KÄHÖNEN......yksi hienoimmista nyrkkeilymatkoista   kivojen  kavereiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti